+36-70-315-7262
betegagy.kerekesszek@gmail.com

Völker használt betegágy rejtett kerekekkel: magasságemelés, felültetés, lábpolcolás - 165 000-185 000 forint

Völker, kiváló minőségű 3-4-5 elektromos funkciós, otthonápolási ágy Németországból.

3 funkciós változat: 165 000 forint.
4 funkciós változat: 175 000 forint.
5 funkciós változat: 185 000 forint.

Extra: vannak kerekei, de rejtetten (nem látszanak), ennélfogva a faágy jól illik az otthon bútorzatához.

Telefonok:

06 70 315 7262

E-mail: betegagy.kerekesszek@gmail.com

Törlés
3 funkció:
4 funkció:
5 funkció:

Ossza meg másokkal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

Képek

(Kattintson bármelyik alábbi képre nagyításért!)

Részletek

Völker, kiváló minőségű 3-4-5 elektromos funkciós, otthonápolási ágy Németországból.

Vásárlás: bruttó 165 000 forint.
4 funkciós változat: 175 000 forint.
5 funkciós változat: 185 000 forint.

Kedvezményes bérlés: 12 000 forint/hónap.
Kauciómentes kölcsönzés: 18 000 forint/hónap.

Extra: vannak kerekei, de rejtetten (nem látszanak), ennélfogva a faágy jól illik az otthon bútorzatához.

Telefonok:

06 70 315 7262

E-mail: betegagynonprofit@gmail.com

Szavatosság: 3 hónap. Utána szervizelés.
Az ágyak megtekintés után, használt állapotban átvehetők.
A szavatosság a rejtett hibákra vonatkozik, illetve az ágy mechanikai, elektromos és motorikus meghibásodása esetén lép életbe. Az ágyakat, amennyiben erősen karcosak, felmerülő igény esetén külön megállapodás alapján felújítjuk. A használt ágyak tisztasági állapota változó, megtisztításuk külön díjazás esetében lehetséges.

Az öt funkció:

1. Magasságemelés egy gomb megnyomásával (fel-le). Kíméli a gondozó derekát például a rendszeres pelenkázások alkalmával, könnyebbé teszi az orvosi, ápolói kivizsgálást, vagy a masszírozást. Az állítható magasság segíti a mindennapi életvitelt. A magasság tetszőleges szintre állítható. Elektromos funkció.

2. Felültetés (fel-le). Egy gomb megnyomásával tetszőleges dőlésszög alakítható ki a vízszintesen fekvő helyzet és a 80 fok között: ülő, félfekvő, háromnegyed fekvő pozíció. Segíti a beteget abban, hogy kényelmes ülő testhelyzetben étkezzen – akár ágy fölé tolható étkezőasztal vagy ágyasztalos éjjeliszekrény felhasználásával -, elérjen magasabban lévő tárgyakat. Elektromos funkció. A távirányítóval bármely szögben megállítható.

3. Láb a térdnél emelhető egyetlen gombnyomásra elektromosan a kiválasztott magasságig. Ülő testhelyzet esetén a kissé megemelt térd kényelmesebb testhelyzetet biztosít. Lehetőség van a lábat regeneráló, pihentető felpolcolásra (a test ilyenkor fekvő helyzetben is lehet).

4. Az ágy fotellé alakítható (hosszanti irányba dönthető a láb felé) a kiválasztott dőlésszögig (antitrendelenburg pozíció). Ha ezt a lehetőséget a felüléssel és a láb polcolásával egyidejűleg veszi igénybe a beteg és gondozója, az ágy fotelszerű alakzatot vesz fel, és a beteget az ágyvég se zavarja a társalgásban vagy a tévénézésben. Fekvőhelyzetben refluxosoknak ajánlott az ágy láb felé döntése. Elektromos funkció, gombnyomással működik.

5. Némelyik ágy a fej felé is dönthető hosszanti irányba a kiválasztott dőlésszögig. Alacsony izomtónus, petyhüdt, laza izomzat, alacsony vérnyomás, veszélyeztetett terhesség (hogy a méhszáj felfelé nyíljon), hánytatásnál és a vérmennyiség kóros csökkenése esetén alkalmazható testhelyzet, ami javítja az életfontosságú szervek vérellátását. Az előre csúszott beteg visszaigazításánál segít (gravitáció), ha a beteg előre csúszik ültetés közben. Kényelmi funkció amennyiben függőágyhoz hasonló pozíciót alkalmazunk. 15 foknál meredekebb lejtés orvosi javaslat nélkül nem ajánlott. Elektromos funkció.

Szép, fa ágyvégek és oldalrácsok.

Az ágy könnyen mozgatható, négy takarásban lévő keréken gurul. A láb részben el vannak rejtve a kerekek, amelyek gombnyomásra előhívhatók.

KIEGÉSZÍTŐK

Használt matracok:
Szivacsmatrac:                                                       15 000 Ft (az ár ettől eltérhet).
Gumihuzatos matrac (vizelet, testnedvek miatt):    22 000 Ft.
Felfekvés elleni matrac (esetleg szövethuzattal):   26 000 Ft.
Felfekvés elleni és gumihuzatos matrac :               36 000 Ft.
Memória matrac gumirozott huzattal:                     22-36 000 Ft.
Új matracok:
Légkamrás kompresszoros matrac,   6 cm:                            25 000 Ft.
Légkamrás kompresszoros matrac, 14 cm:                            50 000 Ft.
Új matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:                            65 000 Ft.
Új felfekvés elleni matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:    75 000 Ft.
Új memória matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:             75 000 Ft.
Egyéb tartozékok:
Kapaszkodó:            8 000 Ft. Automata: 12 000 Ft.
Ágyasztal:              30-35 000 Ft.
Éjjeliszekrény:        30-65 000 Ft.

A matracok, a kapaszkodó, az ágyasztal és az éjjeliszekrény nincsenek benne az ágy árában.

Budapesten, X. kerület, Gyömrői út 76-80. bal hátsó sarok.
A helyszínen megtekinthető, kipróbálható munkanapokon 9-17 óráig.

06 70 315 7262
Szállítás megegyezés szerint. Fuvarozó kapcsolat van.
____________________________________
RÉSZLETES ISMERTETÉS

Egy modern elektromos betegágy a lehető legnagyobb kényelmet biztosítja a benne fekvő személynek és az őt ápoló(k)nak. Lehet otthonápolási ágy vagy kórházi ágy, a legegyszerűbb módon, néhány gomb megnyomásával képes

– felültetni,
– magasságot emelni,
– lábat polcolni.

Emellett egy korszerű otthonápolási ágy (vagy ápolási ágy) része vagy kiegészítője

– a matrac,
– a két oldalrács,
– a felső kapaszkodó,
– az ágyasztal,
– az éjjeli szekrény ágyasztallal,
– a betegemelő lift.

A pozíciók részletes ismertetése

ELSŐ FUNKCIÓ: MAGASSÁGEMELÉS

Az elektromos betegágy, kórházi ágy három-négy pár ikergombbal működtethető. A magasságemelésnek két ikergombja van. Az elektromos beteg ágy egy gomb megnyomásával felemelkedik, egy másik gomb megnyomásával leereszkedik. A gyógyágy fokozatmentesen emelkedik, és tetszőleges magasságban megállítható. Kíméli a gondozó derekát például a rendszeres, napi többszöri pelenkázások alkalmával. A csecsemőt pelenkázó asztalon pelenkázzuk, egy felnőtt ember esetében ehhez magasságot szabályozni képes elektromos betegágyra, kórházi ágyra van szükség. Amikor a beteg vagy idős embert mozgásában kell segíteni, testrészeit igazgatni, ugyancsak rendkívül nagy segítség a szabályozható magasságú elektromos betegágy, ápolási ágy. Az elektromos beteg ágy könnyebbé teszi az orvosi, ápolói kivizsgálást, a diagnózis felállítását, vagy éppen a masszírozást. Az állítható magasság segíti a mindennapi életvitelt, olykor az állítható magasságú betegágy segítségével éri el a beteg a magasan tárolt eszközöket, tárgyakat, például a könyvespolc könyveit, a vekkerórát, zsebkendőt, újságot, lap topot stb. Szintén segít az elektromos betegágy az ágyról leszállásban oly módon, hogy olyan magasságba állítjuk, ahonnan már csak le kell lépni a betegágyról, nincs szükség izommunkára a felálláshoz.

MÁSODIK FUNKCIÓ: FELÜLTETÉS

Az elektromos betegágy, kórházi ágy egyik legfontosabb funkciója a felültetés, ami szintén egy pár gombbal – ikergombbal – működtethető. Ezt sokan tévesen fejemelésnek mondják. Némely ápolási ágyon valóban előfordul egy fejbiccentő mechanikus funkció, ami valóban a fej mozgatását segíti (nálunk a dán ágyak esetében fordul elő), de egy korszerű elektromos betegágy alapvető feladata a test ülő helyzetbe emelése. Korábban az ágynak dőlő betegek vízszintes testhelyzetből voltak kénytelenek nézni a környezetüket, háton fekve a plafont, illetve párnákkal próbálták aládúcolni a testüket, hogy létrehozzák az ülő testhelyzetet, de a párnák puhák és szétcsúsznak. Egy modern elektromos beteg ágy, otthonápolási ágy (vagy egyszerűen ápolási ágy)  egyetlen gomb megnyomásával ülteti fel a betegágyon fekvőt. Az ápolási ágyon tetszőleges dőlésszög alakítható ki a fekvő és az ülő helyzet között: ülő, félfekvő, háromnegyed fekvő pozíció. Az elektromos betegágy, kórházi ágy segíti a gondozottat abban, hogy kényelmes ülő testhelyzetben tévézzen, olvasson, beszélgessen, étkezzen – akár ágy fölé tolható étkezőasztal vagy ágyasztalos éjjeli szekrény felhasználásával -, elérjen magasabban lévő tárgyakat. Az elektromos betegágy, ápolási ágy ültető funkciója megelőző (preventív) jelleggel hozzájárul a felfekvés kialakulásának megelőzéséhez azzal, hogy ülő helyzetben kisebb nyomás nehezedik a beteg hátára.

HARMADIK FUNKCIÓ: LÁBPOLCOLÁS

A régebbi „retro” ápolási ágyaknák előfordult, hogy csak a magasságemelés és a felültetés szerepelt a technikai repertoárban. Egy a mai kor követelményeinek megfelelő otthonápolási vagy kórházi betegágy garantáltan tartalmazza a láb felpolcolásának lehetőségét. Ez a funkció is ikergombokkal működtethető. Az elektromos betegágy lábemelő funkciója is tetszőleges szögben állítható meg a beteg igényeit és az egészségi szempontokat figyelembe véve, vagyis ez a funkció is fokozatmentes. Ülő testhelyzet esetén a kissé megemelt térd kényelmesebb testhelyzetet biztosít. Sok kórházi beteg ágy egyszerre képes működtetni a láb és a test megemelését, hiszen felüléskor az ember reflexszerűen a térdét is megemeli. Érdemes megkülönböztetnünk a térd megemelését az egész láb polcolásától. Egy minőségi gyógyágy fontos kiegészítő funkciója a betegágy racsnis szerkezetével több fokozatban megemelhető lábszár és lábfej. Ez manuális funkció, vagyis kézzel emeljük meg a lábat, általában hat lehetséges dőlésszögben.

NEGYEDIK FUNKCIÓ: AZ ÁGY FOTELLÉ VÁLIK – BILLENTÉS LÁB FELÉ

Az elektromos betegágy megdönthető hosszanti irányba a láb felé. Ez az úgynevezett antitrendelenburg pozíció, amikor a fa keretű otthonápolási ágy (vagy egyszerűbben ápolási ágy), illetőleg a fém keretű kórházi ágy fotelszerűvé változik, mert a láb félig lefelé lóg, vagyis nem úgy ül a gondozott, mint egy hagyományos betegágyban felhúzott térdekkel, hanem körülbelül 45 fokos szögben lefelé logó lábbal. A pozíció létrehozásához először a magasságemelést kell alkalmazni, ezt követően ültetni kell a beteget, majd megnyomni a láb felé billentő gombot. Vigyázat! Ha meredeken ültetjük a gondozottat, és úgy billentjük meg láb felé az elektromos betegágyat, a beteg előre bukhat, ezért a pozíciót kellő óvatossággal alakítsuk ki, mindig ügyelve arra, hogy a betegágy ültető pozíciója hátrafelé döntse a beteget. Az otthon ápolási ágy fotel pozíciójának alkalmazásakor az ágyvég lejjebb ereszkedik, a beteg látótere így kitágul. Ez különösen fontos akkor, ha a beteggel szemben található valamilyen látnivaló, például a tévé, az ablak, egy festmény, kép a falon, a beszélgető partner vagy bármi más. Az ágy elhagyását segítheti, hogy ülő helyzetből is ki lehet fordulni az elektromos beteg ágy felületéről.
Az elektromos betegágy vagy kórházi ágy indokolt esetben fekvő helyzetben is megdönthető. Okot adhat erre a reflux betegség akár magukat egészségesnek érző személyek számára is, az, hogy a gyomor nyílásán át a gyomorsav ne folyjon a nyelőcsőbe, és ne idézzen elő nagyobb problémát (nyelőcsőrák). Okot adhat a betegágy láb felé billentésére a kínzó köhögés, amennyiben vízszintes állapotban nehezen viselhetővé válik akár a betegnek, akár a környezetének, akár mindkettőnek. További ok lehet például a fulladás vízszintes testhelyzetben. A fenti esetekben érdemes döntött testhelyzetben aludni. Figyelem: nem ikergombbal működik! Az otthon ápolási ágyat úgy lehet a talajhoz képest vízszintes helyzetbe állítani, hogy egész egyszerűen a gyógyágy magasságemelő elektromos gombjait használjuk akár emelésre, akár leeresztésre: a betegágy mindkét módon a talajhoz képest a vízszintes állapotig mozdul.

ÖTÖDIK FUNKCIÓ: BILLENTÉS FEJ FELÉ

Az elektromos betegágy vagy kórházi ágy a fej felé is dönthető hosszanti irányba. Ez az otthon ápolási ágy úgynevezett trendelenburg pozíciója. Alacsony izomtónus, petyhüdt, laza izomzat (akut hypotonia) és a vérmennyiség kóros csökkenése (hypovolaemia) esetén alkalmazható testhelyzet, ami javítja az életfontosságú szervek vérellátását. Használják alacsony vérnyomás esetén, továbbá veszélyeztetett terhességnél a koraszülés elkerülése céljából, hogy a méhszáj felfelé nyíljon. Az elektromos beteg ágy 15 foknál meredekebb lejtése orvosi javaslat nélkül nem ajánlott! A kényelmet szolgálja, ha ülő pozícióban – láb polcolva – kissé fej felé döntjük a elektromos kórházi ágyat, ilyenkor egy olyan motoros betegágy van a gondozott alatt, ami egy függőágyhoz hasonlít. Különösen nagy testű, súlyos vagy teljesen mozgásképtelen, vagy a gondozásnak ellenálló beteg gondozásakor ez a pozíció megkönnyíti a gondozó vagy családtag életét. Egyes betegek vízszintes helyzetű ültetéskor előre csúsznak, csúszdává válik számukra a betegágy: nekik jelent segítséget, ha a kórházi ágy fej felé döntött pozíciójában, felpolcolt lábbal történik a felültetés; ilyenkor a saját combja támasztja ki a beteget, és akadályozza meg az előre csúszást.

__________________________________________

A kiegészítők ismertetése

OLDALRÁCSOK

Az oldalrácsok valójában nem kiegészítők, hanem minden elektromos betegágy természetes részei. A Völker ápolási ágyhoz két pár oldalrács jár, amit sokan “korlátnak” neveznek.
Az elektromos betegágy, kórházi ágy oldalrácsai kétféle módon szolgálják a beteget és környezetét. Az első a kapaszkodás. A mozgáskorlátozott ember belekapaszkodik az oldalrácsba, amely segíti őt a felülésben, vagy az ágy széléhez közeledésben. A gondozottak egy részét az fenyegeti, hogy leesnek a beteg ágyról. Gyakran előfordul, hogy a motoros betegágy nem a fal mellett van: ilyenkor ajánlatos mindkét oldalrácsot felemelni.
Az oldalrács egy egyszerű mozdulattal felemelhető.

Kedves [field id="name"]!

share with the world

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin