+36-70-315-7262
betegagy.kerekesszek@gmail.com

Burmeier használt prémium ágy: magasságemelés, felültetés, lábemelés. Extra: fotelszerű! 180-200 000 forint

Burmeier elegáns otthonápolási elektromos betegágy, 4 vagy 5 elektromos funkciós kórházi ágy Németországból.
– Magasságot emel.
– Felültet.
– Lábat emel.
– Fotellé alakítható.
Szétszedhető!
__________________________
3 funkciós: 180 000 Ft

4 funkciós: 190 000 Ft

5 funkciós: 200 000 Ft

Törlés
3 funkció:
4 funkció:
5 funkció:

Ossza meg másokkal is:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

Képek

(Kattintson bármelyik alábbi képre nagyításért!)

Részletek

A német ágygyártás remeke, a Burmeier elektromos betegágy egy nagyfokú kényelmet adó igazi gyógyágy. 

Telefonok:

06 70 315 7262

E-mail cím: betegagy.kerekesszek@gmail.com

Vásárlás:
3 funkció: bruttó 180 000 forint.
4 funkció: bruttó 190 000 forint.
5 funkció: bruttó 200 000 forint.

Széles ágyak:
105 centiméter: 220 000 forint.
120 centiméter: 260 000 forint.

Kedvezményes bérlés: 12 000 forint/hónap.
Kauciómentes kölcsönzés: 18 000 forint/hónap.

Szavatosság: 3 hónap. Utána szervizelés.
Az ágyak megtekintés után, használt állapotban átvehetők.
A szavatosság a rejtett hibákra vonatkozik, illetve az ágy mechanikai, elektromos és motorikus meghibásodása esetén lép életbe. Az ágyakat, amennyiben erősen karcosak, felmerülő igény esetén külön megállapodás alapján felújítjuk. A használt ágyak tisztasági állapota változó, megtisztításuk külön díjazás esetében lehetséges.

A Burmeier motoros betegágy öt elektromosan üzemeltethető funkciója:

1. Magasságemelés egy gomb megnyomásával (fel-le). Kíméli a gondozó derekát például a rendszeres pelenkázások alkalmával, könnyebbé teszi az orvosi, ápolói kivizsgálást, vagy a masszírozást. Az állítható magasság segíti a mindennapi életvitelt és a beteg lábra állását. A magasság tetszőleges szintre állítható. Elektromos funkció.

2. Felültetés (fel-le). Egy gomb megnyomásával tetszőleges dőlésszög alakítható ki a vízszintesen fekvő helyzet és a 80 fok között: ülő, félfekvő, háromnegyed fekvő pozíció. Segíti a beteget abban, hogy kényelmes ülő testhelyzetben tévézzen, beszélgessen, számítógépezzen, étkezzen – akár ágy fölé tolható étkezőasztal vagy ágyasztalos éjjeliszekrény felhasználásával -, elérjen magasabban lévő tárgyakat. Elektromos funkció. A távirányítóval bármely szögben megállítható.

3. Térdemelés, lábpolcolás gombnyomásra elektromosan, a kiválasztott magasságig. Ülő testhelyzet esetén a kissé megemelt térd kényelmesebb testhelyzetet biztosít. Az alsó lábszár vízszintesen is polcolható és lefelé is lóghat.

4. Fotelszerű pozíció. Az ágy hosszanti irányba is dönthető a láb felé a kiválasztott dőlésszögig (antitrendelenburg pozíció).
Ha ezt a lehetőséget a felüléssel és a láb polcolásával egyidejűleg veszi igénybe a beteg és gondozója, az ágy fotelszerű alakzatot vesz fel, és a beteget az ágyvég se zavarja a társalgásban, a tévénézésben vagy abban, hogy kitekintsen az ablakon. Így kényelmesebb lehet az étkezés és az ágyból kifordulás.
Fekvőhelyzetben refluxosoknak ajánlott az ágy láb felé döntése, továbbá kínzó köhögés és éjszakai fulladás esetén. Elektromos funkció, gombnyomással működik.

5. Az ágyak egy része a fej felé is dönthető hosszanti irányba a kiválasztott dőlésszögig (trendelenburg pozíció). Alacsony izomtónus, petyhüdt, laza izomzat (akut hypotonia) és a vérmennyiség kóros csökkenése (hypovolaemia) esetén alkalmazható testhelyzet, ami javítja az életfontosságú szervek vérellátását. 15 foknál meredekebb lejtés orvosi javaslat nélkül nem ajánlott. Elektromos funkció.

Szétszedhető elektromos kórházi ágy:

Burmeier szétszedve is könnyen gurítható

Szétszedhető elektromos betegágy

A szétszedhető rendszernek köszönhetően könnyen szállítható liftben és problémamentesen átfér a szűkebb ajtókon is.

Méretek

Szélesség nettó: 90 cm
Szélesség bruttó: 105 cm
Hosszúság nettó: 210 cm
Hosszúság bruttó: 196 cm
Emelés: 50 cm (28 cm -> 78 cm)

Teherbírás: 170 kg.
Kapaszkodó : 80 kg-ot bír, de annak csak a felső testet kell bírnia.

Az ágy könnyen mozgatható, négy, fékezhető keréken gurul.

KIEGÉSZÍTŐK

Használt matracok:
Szivacsmatrac:                                                       15 000 Ft (az ár ettől eltérhet).
Gumihuzatos matrac (vizelet, testnedvek miatt):    22 000 Ft.
Felfekvés elleni matrac (esetleg szövethuzattal):   26 000 Ft.
Felfekvés elleni és gumihuzatos matrac :               36 000 Ft.
Memória matrac gumirozott huzattal:                     22-36 000 Ft.
Új matracok:
Légkamrás kompresszoros matrac,   6 cm:                            25 000 Ft.
Légkamrás kompresszoros matrac, 14 cm:                            45 000 Ft.
Új matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:                            65 000 Ft.
Új felfekvés elleni matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:    75 000 Ft.
Új memória matrac nem átázó (gumírozott) huzattal:             75 000 Ft.
Egyéb tartozékok:
Kapaszkodó:            8 000 Ft. Automata: 12 000 Ft.
Ágyasztal:              30-35 000 Ft.
Éjjeliszekrény:       40-55 000 Ft.

A matracok, a kapaszkodó, az ágyasztal és az éjjeliszekrény nincsenek benne az ágy árában.

Budapesten, X. kerület, Gyömrői út 76-80. bal hátsó sarok.
A helyszínen megtekinthető, kipróbálható munkanapokon 9-17 óráig.

06703157262
Szállítás megegyezés szerint. Fuvarozó kapcsolat van.

Burmeier 3 funkcióval: 180 000 Ft.
Burmeier 4 funkcióval: 190 000 Ft.
Burmeier 5 funkcióval: 200 000 Ft.

Ha az ágy végen található motort fa burkolat takarja el, az ár 10 000 forinttal emelkedik.

____________________________________
RÉSZLETES LEÍRÁS

Egy modern elektromos betegágy a lehető legnagyobb kényelmet biztosítja a benne fekvő személynek és az őt ápoló(k)nak. Lehet otthonápolási ágy vagy kórházi ágy, a legegyszerűbb módon, néhány gomb megnyomásával képes

– felültetni,
– magasságot emelni,
– lábat polcolni,
– fotellé vagy akár
– függőággyá alakulni.

Emellett egy korszerű otthonápolási ágy (vagy ápolási ágy) része vagy kiegészítője

– a matrac,
– a két oldalrács,
– a felső kapaszkodó,
– az ágyasztal,
– az éjjeli szekrény ágyasztallal,
– a betegemelő lift.

A pozíciók részletes leírása:

ELSŐ FUNKCIÓ: MAGASSÁGEMELÉS

Az elektromos betegágy, kórházi ágy három-négy pár ikergombbal működtethető. A magasságemelésnek két ikergombja van. Az elektromos beteg ágy egy gomb megnyomásával felemelkedik, egy másik gomb megnyomásával leereszkedik. A gyógyágy fokozatmentesen emelkedik, és tetszőleges magasságban megállítható. Kíméli a gondozó derekát például a rendszeres, napi többszöri pelenkázások alkalmával. A csecsemőt pelenkázó asztalon pelenkázzuk, egy felnőtt ember esetében ehhez magasságot szabályozni képes elektromos betegágyra, kórházi ágyra van szükség. Amikor a beteg vagy idős embert mozgásában kell segíteni, testrészeit igazgatni, ugyancsak rendkívül nagy segítség a szabályozható magasságú elektromos betegágy, ápolási ágy. Az elektromos beteg ágy könnyebbé teszi az orvosi, ápolói kivizsgálást, a diagnózis felállítását, vagy éppen a masszírozást. Az állítható magasság segíti a mindennapi életvitelt, olykor az állítható magasságú betegágy segítségével éri el a beteg a magasan tárolt eszközöket, tárgyakat, például a könyvespolc könyveit, a vekkerórát, zsebkendőt, újságot, lap topot stb. A motoros kórházi ágy, ápolási ágy alacsony termetű betegeknek segítséget jelent az ágyra ülésben. Szintén segít az elektromos betegágy az ágyról leszállásban oly módon, hogy olyan magasságba állítjuk, ahonnan már csak le kell lépni a betegágyról, nincs szükség izommunkára a felálláshoz.

MÁSODIK FUNKCIÓ: FELÜLTETÉS

Az elektromos betegágy, kórházi ágy egyik legfontosabb funkciója a felültetés, ami szintén egy pár gombbal – ikergombbal – működtethető. Ezt sokan tévesen fejemelésnek mondják. Némely ápolási ágyon valóban előfordul egy fejbiccentő mechanikus funkció, ami valóban a fej mozgatását segíti (nálunk a dán ágyak esetében fordul elő), de egy korszerű elektromos betegágy alapvető feladata a test ülő helyzetbe emelése. Korábban az ágynak dőlő betegek vízszintes testhelyzetből voltak kénytelenek nézni a környezetüket, háton fekve a plafont, illetve párnákkal próbálták aládúcolni a testüket, hogy létrehozzák az ülő testhelyzetet, de a párnák puhák és szétcsúsznak. Egy modern elektromos beteg ágy, otthonápolási ágy (vagy egyszerűen ápolási ágy)  egyetlen gomb megnyomásával ülteti fel a betegágyon fekvőt. Az ápolási ágyon tetszőleges dőlésszög alakítható ki a fekvő és az ülő helyzet között: ülő, félfekvő, háromnegyed fekvő pozíció. Az elektromos betegágy, kórházi ágy segíti a gondozottat abban, hogy kényelmes ülő testhelyzetben étkezzen – akár ágy fölé tolható étkezőasztal vagy ágyasztalos éjjeli szekrény felhasználásával -, elérjen magasabban lévő tárgyakat. Az elektromos betegágy, ápolási ágy ültető funkciója megelőző (preventív) jelleggel hozzájárul a felfekvés kialakulásának megelőzéséhez azzal, hogy ülő helyzetben kisebb nyomás nehezedik a beteg hátára.

HARMADIK FUNKCIÓ: LÁBPOLCOLÁS

A régebbi „retro” ápolási ágyaknák előfordult, hogy csak a magasságemelés és a felültetés szerepelt a technikai repertoárban. Egy a mai kor követelményeinek megfelelő otthonápolási vagy kórházi betegágy garantáltan tartalmazza a láb felpolcolásának lehetőségét. Ez a funkció is ikergombokkal működtethető. Az elektromos betegágy lábemelő funkciója is tetszőleges szögben állítható meg a beteg igényeit és az egészségi szempontokat figyelembe véve, vagyis ez a funkció is fokozatmentes. Ülő testhelyzet esetén a kissé megemelt térd kényelmesebb testhelyzetet biztosít. Sok kórházi beteg ágy egyszerre képes működtetni a láb és a test megemelését, hiszen felüléskor az ember reflexszerűen a térdét is megemeli. Érdemes megkülönböztetnünk a térd megemelését az egész láb polcolásától. Egy minőségi gyógyágy fontos kiegészítő funkciója a betegágy racsnis szerkezetével több fokozatban megemelhető lábszár és lábfej. Ez manuális funkció, vagyis kézzel emeljük meg a lábat, általában hat lehetséges dőlésszögben.

NEGYEDIK FUNKCIÓ: AZ ÁGY FOTELLÉ VÁLIK – BILLENTÉS LÁB FELÉ

Az elektromos betegágy megdönthető hosszanti irányba a láb felé. Ez az úgynevezett antitrendelenburg pozíció, amikor a fa keretű otthonápolási ágy (vagy egyszerűbben ápolási ágy), illetőleg a fém keretű kórházi ágy fotelszerűvé változik, mert a láb félig lefelé lóg, vagyis nem úgy ül a gondozott, mint egy hagyományos betegágyban felhúzott térdekkel, hanem körülbelül 45 fokos szögben lefelé logó lábbal. A pozíció létrehozásához először a magasságemelést kell alkalmazni, ezt követően ültetni kell a beteget, majd megnyomni a láb felé billentő gombot. Vigyázat! Ha meredeken ültetjük a gondozottat, és úgy billentjük meg láb felé az elektromos betegágyat, a beteg előre bukhat, ezért a testhelyzetet kellő óvatossággal alakítsuk ki, mindig ügyelve arra, hogy a betegágy ültető pozíciója hátrafelé döntse a beteget. Az otthon ápolási ágy fotel pozíciójának alkalmazásakor az ágyvég lejjebb ereszkedik, a beteg látótere így kitágul. Ez különösen fontos akkor, ha a beteggel szemben található valamilyen látnivaló, például a tévé, az ablak, egy festmény, kép a falon, a beszélgető partner vagy bármi más, ami számára érdekes vagy fontos. Az ágy elhagyását segítheti, hogy ülő helyzetből is ki lehet fordulni az elektromos beteg ágy felületéről. Sok esetben könnyebb ebben a testhelyzetben az étkezés.
Az elektromos betegágy vagy kórházi ágy indokolt esetben fekvő helyzetben is megdönthető. Okot adhat erre a reflux betegség – akár magukat egészségesnek érző személyek számára is, az, hogy a gyomor nyílásán át a gyomorsav ne folyjon a nyelőcsőbe, és ne idézzen elő nagyobb problémát (például nyelőcsőrák). Okot adhat a betegágy láb felé billentésére a kínzó köhögés, amennyiben vízszintes állapotban nehezen viselhetővé válik akár a betegnek, akár a környezetének, akár mindkettőnek. További ok lehet például a fulladás vízszintes testhelyzetben. A fenti esetekben érdemes döntött testhelyzetben aludni. Gerincproblémák esetén is alkalmazható, amennyiben a beteg nem ültethető, viszont az egyenesen fekvő testtartás valamelyest megdönthető láb felé.
Figyelem: nem ikergombbal működik! Az otthon ápolási ágyat úgy lehet a talajhoz képest vízszintes helyzetbe állítani, hogy egész egyszerűen a gyógyágy magasságemelő elektromos gombjait használjuk akár emelésre, akár leeresztésre: a betegágy mindkét módon a talajhoz képest a vízszintes állapotig mozdul.

ÖTÖDIK FUNKCIÓ: BILLENTÉS FEJ FELÉ

Az elektromos betegágy vagy kórházi ágy a fej felé is dönthető hosszanti irányba. Ez az otthon ápolási ágy úgynevezett trendelenburg pozíciója. Alacsony izomtónus, petyhüdt, laza izomzat (akut hypotonia) és a vérmennyiség kóros csökkenése (hypovolaemia) esetén alkalmazható testhelyzet, ami javítja az életfontosságú szervek vérellátását. Használják alacsony vérnyomás esetén, továbbá veszélyeztetett terhességnél a koraszülés elkerülése céljából, hogy a méhszáj felfelé nyíljon. Az elektromos beteg ágy 15 foknál meredekebb lejtése orvosi javaslat nélkül nem ajánlott! A kényelmet szolgálja, ha ülő pozícióban – láb polcolva – kissé fej felé döntjük a elektromos kórházi ágyat, ilyenkor egy olyan motoros betegágy van a gondozott alatt, ami egy függőágyhoz hasonlít. Különösen nagy testű, súlyos vagy teljesen mozgásképtelen, vagy a gondozásnak ellenálló beteg gondozásakor ez a pozíció megkönnyíti a gondozó vagy családtag életét. Egyes betegek vízszintes helyzetű ültetéskor előre csúsznak, csúszdává válik számukra a betegágy: nekik jelent segítséget, ha a kórházi ágy fej felé döntött pozíciójában, felpolcolt lábbal történik a felültetés; ilyenkor a saját combja támasztja ki a beteget, és akadályozza meg az előre csúszást.

Kedves [field id="name"]!

share with the world

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin